Președintele Germaniei cere Bulgariei să facă progrese în combaterea corupției

211
Președintele Germaniei cere Bulgariei să facă progrese în combaterea corupției - presedintele-1554414174.jpg

Articole recomandate

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a început, ieri, o vizită de două zile în Bulgaria, iar într-un interviu acordat în prealabil unui cotidian bulgar, a cerut autorităților de la Sofia să își sporească eforturile pentru combaterea corupției și promovarea statului de drept.
 
Steinmeier a declarat cotidianului 24 Ceasa, preluat de DPA, că pentru atragerea investițiilor Bulgaria trebuie să facă progrese reale în domeniile menționate. 


Bulgaria este deja atractivă pentru investitorii germani, care au deschis în această țară peste 5.000 de firme, dar nu este singura opțiune, a arătat președintele. 


"Corupția și statul de drept sunt factori-cheie și pentru primirea Bulgariei în spațiul Schengen", a spus Steinmeier. "Acesta este un obiectiv comun, iar îndeplinirea condițiilor preliminare va fi examinată de asemenea în comun", a adăugat el. 
Steinmeier urma să fie întâmpinat cu onoruri militare, apoi să discute cu omologul său bulgar, Rumen Radev, și să fie oaspetele premierului Boiko Borisov la un dejun. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1866 secunde