Președintele Germaniei a temperat aspirațiile Georgiei la o aderare grabnică la UE

194
Președintele Germaniei a temperat aspirațiile Georgiei la o aderare grabnică la UE - presedintele-1570563348.jpg

Articole recomandate

Germania va susține obiectivele pe termen lung ale Georgiei de raliere la Uniunea Europeană (UE) și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a declarat, luni, președintele german Frank-Walter Steinmeier, la începutul vizitei sale de trei zile în această țară, informează DPA. 


Totodată, el a temperat speranțele unei aderări rapide a acestei țări din Caucaz la vreuna dintre cele două organizații. 
Referindu-se aparent la regiunile separatiste Osetia de Sud și Abhazia, Steinmeier a spus că Germania "este conștientă de faptul că Georgia nu se află într-o vecinătate ușoară". 


Implementarea pachetului de măsuri convenite între Georgia și NATO, pentru ca republica - ce are o frontieră comună cu Rusia, la nord - să se alinieze standardelor NATO nu a fost nici pe departe lipsită de ambiție, a spus Steinmeier. 
El a subliniat că forțele militare germane și georgiene cooperează deja, de exemplu în Afganistan. Totodată, el a atenționat că situația care va urma unui probabil Brexit nu va deveni mai ușoară.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3655 secunde