Președintele francez s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican

231
Președintele francez s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican - presedintele-1530014010.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit, ieri, pentru prima dată cu Papa Francisc, într-o vizită pe care șeful statului francez o face la Vatican și care exclude vreo întrevedere cu noul guvernul italian, aflat într-un scandal politic cu Parisul, notează AFP. 


Principalul punct al agendei întrevederii de la Vatican a fost situația migranților care încearcă să ajungă în Europa. 


Înainte de această întrevedere, Emmanuel Macron a luat un mic-dejun cu membrii comunității laice Sant’Egidio, extrem de implicată în primirea migranților și organizatoare de "culoare umanitare" pentru refugiații sirieni. 


În legătură cu valul de migranți care sosesc în Europa, Papa Francisc apreciază că "trebuie să se investească inteligent pentru a le oferi locuri de muncă și educație în țările de origine, în special în cele africane". 


Un alt subiect între președintele Macron și suveranul pontif a fost laicitatea în Franța. Șeful statului francez a declarat cu mai multe ocazii că dorește să "repare legătura" dintre Biserica Catolică și Franța, relație afectată mai ales de adoptarea legii privind căsătoriile între persoanele de același sex, în 2013. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3849 secunde