Președintele filipinez amenință că își va retrage țara din ONU

182
Președintele filipinez amenință că își va retrage țara din ONU - amenintacaisiretragetaradinonu-1471783338.jpg

Articole recomandate

Președintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a amenințat că își va retrage țara din ONU, după ce această organizație, pe care el a calificat-o drept inutilă, a criticat metodele dure folosite de guvernul de la Manila pentru combaterea criminalității și a traficului cu droguri și care au condus la moartea a circa o mie de persoane, relatează agenția AFP.

Rodrigo Duterte a câștigat detașat alegerile prezidențiale din luna mai, în campania electorală el promițând că în șase luni va elimina criminalitatea și traficul cu stupefiante, două fenomene extinse în Filipine. Odată ce a ajuns președinte, el a dat polițiștilor dreptul să folosească armamentul pentru a ucide suspecți, astfel că aproximativ o mie de traficanți de droguri și alți infractori au fost uciși în ultimele luni de forțele de ordine și de civili.

Prin urmare, raportorul ONU pentru drepturile omului, Agnes Callamard, l-a acuzat pe președintele Rodrigo Duterte că "incită la violență și crimă". În replică, după ce a formulat o afirmație injurioasă la adresa organizației mondiale, președintele filipinez a amenințat, ieri, la o conferință de presă, că ar putea decide părăsirea acestei organizații inutile. Mai mult decât atât, el a vorbit despre posibilitatea de a crea o structură concurentă, la care să invite numeroase state, inclusiv China și țări africane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3304 secunde