Președintele Filipinelor, referitor la un expert ONU: "Să se ducă la dracu!"

263
Președintele Filipinelor, referitor la un expert ONU:

Articole recomandate

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a afirmat, ieri, referindu-se la un expert ONU, că acesta poate "să se ducă la dracu", după ce îl criticase pentru recenta destituire a șefei Curții Supreme a Filipinelor, informează AFP. 


Diego Garcia-Sayan, raportor special al ONU pentru independența judecătorilor și avocaților, îl acuzase pe Duterte că prin acțiunile sale împotriva Mariei Lourdes Sereno a comis un "atac brutal" împotriva puterii judiciare. 


Judecătorii Curții Supreme de la Manila au votat în luna mai destituirea ei după ce aceasta criticase campania sângeroasă împotriva drogurilor dusă de Duterte și bilanțul său în materie de drepturi ale omului. 


"Spuneți-i să nu se amestece în problemele țării mele. El poate să se ducă la dracu!", a declarat el jurnaliștilor la Manila, afirmând de altfel că el nu are niciun amestec în destituirea fostei șefe a Curții Supreme. 


Prima femeie care a prezidat cea mai înaltă instanță juridică din Filipine, Maria Lourdes Sereno figurează printre personalitățile arhipelagului care au fost luate în vizor după ce l-au criticat pe președinte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4026 secunde