Președintele Erdogan: "Nu vreau să fac rău casei regale saudite"

296
Președintele Erdogan:

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că insistența Turciei în descoperirea adevărului despre uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi nu este motivată de dorința de a face rău familiei regale saudite, relatează Reuters. 
În cadrul unei discuții cu ziariștii din marja summitului G20 de la Buenos Aires, Erdogan a spus că descoperirea adevărului în cazul Khashoggi este și în interesul monarhiei saudite. 
"Nu am văzut acest caz ca pe o chestiunea politică. Vrem să ne asigurăm că toate aspectele crimei sunt dezvăluite și cei vinovați sunt trași la răspundere", a spus Erdogan. 
Asasinarea lui Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul a tensionat relațiile Arabiei Saudite cu Occidentul și a afectat peste hotare imaginea liderului de facto, prințul moștenitor Mohammed bin Salman. 
Arabia Saudită susține că prințul nu știa că se plănuia uciderea ziaristului. După ce a oferit numeroase explicații contradictorii, în cele din urmă Riadul a avansat varianta conform căreia Khashoggi a fost ucis și trupul său dezmembrat când negocierile pentru a-l convinge să revină în Arabia Saudită au eșuat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8426 secunde