Preşedintele Erdogan a anunţat că Turcia va ratifica Acordul de la Paris

145
Preşedintele Erdogan a anunţat că Turcia va ratifica Acordul de la Paris - presedintele-1632314501.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat, la New York, că Turcia va ratifica luna viitoare Acordul de la Paris privind schimbările climatice, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Intenţionăm să prezentăm luna viitoare parlamentului pentru ratificare Acordul de la Paris înaintea conferinţei ONU privind schimbările climatice”, care va avea loc la Glasgow, în noiembrie, a declarat preşedintele Erdogan în intervenţia sa din cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU.

Şeful statului truc a reamintit că ţara sa a semnat Acordul de la Paris, dar încă nu l-a ratificat, „din cauza nedreptăţilor legate de distribuirea obligaţiilor şi împărţirea sarcinilor în ceea ce priveşte reducerea emisiilor poluante”.

Turcia, care a semnat Acordul de la Paris în aprilie 2016, consideră că ar trebui diferenţiate eforturile între diversele ţări industrializate, categorie din care face parte. Turcia a fost grav afectată, asemenea altor state din bazinul mediteranean, de incendii de pădure urmate de inundaţii neaşteptate care au provocat o sută de victime şi daune mediului. Această ţară este, de asemenea, afectată de o secetă persistentă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9447 secunde