Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, va fi anchetat pentru difuzarea de informații false

117
Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, va fi anchetat pentru difuzarea de informații false - presedintebrazilia-1628188060.jpg

Articole de la același autor

Președintele brazilian Jair Bolsonaro va fi anchetat pentru difuzarea de informații false. Un judecător al Curţii Supreme din Brazilia a ordonat miercuri deschiderea unei anchete împotriva lui Bolsonaro după atacurile constante şi fără dovezi ale șefului statului împotriva sistemului electoral al ţării, informează AFP.

Judecătorul Alexandre de Moraes a luat această decizie în urma unei cereri a Tribunalului Superior Electoral (TSE), care a anunţat luni deschiderea unei anchete împotriva şefului statului pentru abuz de putere politică şi economică în aceste atacuri împotriva sistemului de vot electronic şi legitimitatea alegerilor din 2022.

Magistratul a precizat că ancheta Curţii Supreme va încerca să stabilească dacă liderul de extrema dreaptă se face vinovat de „insultă, defăimare şi denunţare calomnioasă” în special, informează Agerpres.

„Preşedintele republicii a insinuat practicarea de acte ilegale din partea membrilor Curţii Supreme, utilizând mijloacele de difuzare în masă a informaţiilor false prin reţelele de social media pentru a compromite puterea judiciară şi a pune în pericol independenţa sa”, a subliniat judecătorul Morales în decizia sa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6121 secunde