Președintele Amnesty International în Turcia, arestat din nou

147
Președintele Amnesty International  în Turcia,  arestat din nou - presedintele-1517497936.jpg

Articole recomandate

Președintele Amnesty International în Turcia, judecat pentru apartenență la o "organizație teroristă", a fost reținut în noaptea de miercuri spre joi, după ce un tribunal din Istanbul a ordonat eliberarea sa condiționată câteva ore mai devreme, a anunțat ONG-ul, citat de AFP.

Taner Kilic a fost arestat în iunie 2017 și apoi încarcerat, acuzat de apartenență la mișcarea predicatorului Fethullah Gulen, desemnat de Ankara drept "creierul" puciului eșuat din vara anului 2016, ceea ce el neagă ferm.

La o audiere în cadrul procesului său, miercuri, un tribunal din Istanbul a ordonat eliberarea sa condiționată. Anunțul tribunalului a fost primit cu o furtună de aplauze, iar apropiații lui Kilic și persoanele venite să-l susțină au salutat vestea îmbrățișându-se și plângând de fericire.

Dar un nou mandat de arestare a fost emis și Kilic a fost reținut la o jandarmerie din Izmir, oraș unde fusese încarcerat, au anunțat, pe Twitter, în timpul nopții, mai mulți responsabili de la Amnesty.

"Am luat un zbor pentru Izmir și am ajuns până la închisoare, sperând să asistăm la eliberarea lui Taner împreună cu familia lui", a postat pe Twitter Gauri van Gulik, directoare a programului Europa de la Amnesty International. "În schimb, în jurul miezului nopții, Amnesty International l-a văzut pe Taner condus la închisoare din nou", a adăugat ea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.34 secunde