€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Președintele ales al Mexicului afirmă că ia în considerare legalizarea unor droguri

Ştire online publicată Luni, 08 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
foto: Agerpres
Președintele ales al Mexicului afirmă că ia în considerare legalizarea unor droguri - jnc9ntgwjmhhc2g9nddhnmvmnwq5mzc0-1538996759.jpg
Președintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat că va analiza posibilitatea de legalizare a anumitor droguri, în cadrul unei strategii mai largi de combatere a sărăciei și criminalității, transmite Agerpres, care citează Reuters.


Lopez Obrador, care își va prelua mandatul la 1 decembrie, a subliniat că o propunere recentă a ministrului apărării, care sprijină legalizarea marijuanei în scopuri medicale, este importantă și că, în ce-l privește, nu exclude nici opțiune.

„Este important ce a propus. Ar trebui să existe o abordare cuprinzătoare a teribilei probleme a insecurității și violenței”, a afirmat duminică președintele ales.

El a mai declarat că va lua în calcul și posibilitatea ca fermierii să primească mai mulți bani pentru producția de porumb, ca mijloc de a-i descuraja să cultive mac.

Lopez Obrador a discutat, de asemenea, despre o potențială „amnistie” pentru traficanții de droguri neviolenți și pentru cultivatori.

Membri ai echipei sale au declarat anterior că Mexicul va evalua crearea de piețe legale pentru marijuana și pentru opiu.

Mexicul este implicat din 2006 într-o luptă condusă de armată împotriva bandelor de traficanți de droguri, care s-au scindat în grupări mai mici ce concurează pentru rutele de trafic și teritoriile de distribuție, scrie digi24.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7946 secunde