Presa din Germania: Rusia a instalat baterii anti-rachetă la frontierele UE

141
Presa din Germania: Rusia a instalat baterii anti-rachetă la frontierele UE - scut88398700-1387024437.jpg

Articole recomandate

Rusia ar fi instalat mai multe baterii cu rază scurtă de acțiune la frontierele Uniunii Europene, ca răspuns la proiectul de scut antirachetă european, scrie cotidianul german Bild în ediția de sâmbătă, citând "surse din domeniul securității", relatează AFP.


Bild afirmă că imagini înregistrate prin satelit, confidențiale, pe ale căror proveniență și dată nu le precizează, arată că un "număr cu două cifre" de baterii antirachetă de tip Iskander-M, cunoscute și sub numele de SS-26, au fost amplasate "în ultimele 12 luni" în enclava rusă Kaliningrad, între Polonia și Lituania, și de-a lungul frontierei ruse cu țările baltice.


Aceste rachete de tip SS-26 pot fi dotate cu focoase convenționale sau nucleare, adaugă Bild, iar raza maximă de acțiune este de aproximativ 500 de kilometri, un atac asupra Berlinului devenind, astfel, posibil, capitala germană aflându-se la aproximativ 527 de kilometri de Kaliningrad.


Potrivit Bild, Rusia pune astfel în aplicare o amenințare pe care a formulat-o ca reacție față de proiectul antirachetă NATO, care are la bază tehnologie americană, citează realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0511 secunde