Preot arestat în "misiune evanghelică". Vezi ce vindea "prietenilor"!

Miercuri, 04 Martie 2020, 15:37
122
Autoritățile din Ucraina au arestat un preot care s-a deplasat în mai multe zone de conflict, unde, sub pretextul misiunilor evanghelice, făcea trafic de arme, scrie The Guardian, citat de Digi 24. Bărbatul a fost reținut în urmă cu câteva luni, însă cazul său nu a fost făcut public din cauza expertizei desfășurate asupra armelor pe care le-a vândut. Reprezentanții Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că este vorba de un subiect sensibil.

Anchetatorii au declarat că, începând din 2015, preotul a efectuat "misiuni evanghelice" în estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale luptă împotriva separatiștilor susținuți de Rusia.

"S-a întors cu "trofee" periculoase, pe care le-a vândut prietenilor", au declarat reprezentanții SBU. Bărbatul a vândut, inclusiv, un lansator de grenade, șapte grenade și 800 g de dinamită. Preotul riscă până la șapte ani de închisoare.

Cazul evidențiază problema traficului de arme, în Ucraina, care a escaladat din 2014, de când a izbucnit conflictul între guvernul Ucrainei și separatiștii din estul Donețk și Lugansk. Peste 13.000 de oameni au fost uciși în urma acestor confruntări, potrivit ONU.

Pagina a fost generata in 0.287 secunde