Premierul japonez îndeamnă Coreea de Nord să treacă la fapte

153
Premierul japonez îndeamnă  Coreea de Nord  să treacă la fapte - premierul-1520951995.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a îndemnat Coreea de Nord, ieri, în timpul unei întâlniri cu șeful serviciilor de informații sud-coreene, Suh Hoon, să întreprindă acțiuni concrete spre denuclearizare în Peninsula Coreea, informează DPA.

"Coreea de Nord trebuie să treacă de la vorbe la acțiuni concrete spre denuclearizare", a declarat Abe.

"Sunt aici pentru a transmite mesajul președintelui Moon Jae In: cooperarea dintre Japonia și Coreea de Sud este necesară pentru a transforma curentul de pace de la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang într-unul folositor", a declarat la rândul său Suh, în timpul discuțiilor purtate la Biroul prim-ministrului nipon.

Suh a sosit luni la Tokyo pentru a-i informa pe liderii japonezi, inclusiv pe Abe, despre întâlnirile emisarului sud-coreean cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Phenian și președintele american Donald Trump la Washington, săptămâna trecută.

După întâlnire, Suh a declarat reporterilor că Abe "și-a exprimat respectul față de leadershipul președintelui Moon pentru îmbunătățirea relațiilor dintre Coreea de Sud și de Nord și menținerea păcii spre denuclearizarea Peninsulei Coreea".

Moon și Kim au convenit să țină un summit la sfârșitul lunii aprilie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3789 secunde