Mai multe ştiri online:
După violențele de sâmbătă

Premierul francez anunță înlocuirea șefului poliției din Paris

Ştire online publicată Miercuri, 20 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Prim-ministrul francez Edouard Philippe a anunțat o serie de măsuri, printre care înlocuirea șefului poliției din Paris, după violențele petrecute, sâmbătă, la manifestația „vestelor galbene” în centrul capitalei, transmite AFP. 


Michel Delpuech a fost demis și locul său va fi luat, astăzi, de Didier Lallement, prefectul regiunii Nouvelle Aquitaine. 
Guvernul a criticat consemnele necorespunzătoare date în ce privește folosirea așa-numitelor lansatoare de gloanțe de apărare (LBD, flashball) în ziua de sâmbătă, 16 martie. 


Manifestațiile „vestelor galbene” vor fi interzise în mai multe cartiere, printre care Champs-Elysees, dacă sunt prezenți „ultrași”, a anunțat prim-ministrul francez. 


„Vom interzice manifestațiile care se revendică de la «vestele galbene» în cartierele care au fost cele mai afectate, de îndată ce vom avea cunoștință despre prezența unor elemente «ultras» și despre intenția lor de a vandaliza. Mă refer, bineînțeles, la Champs-Elysees din Paris, la Piața Pey-Berland din Bordeaux, la Piața Capitoliului din Toulouse”, unde „vom proceda la dispersarea imediată a tuturor adunărilor”, a explicat el. 


Premierul Philippe a anunțat, de asemenea, o majorare netă, de la 38 la 135 de euro, a amenzii contravenționale pentru participarea la o manifestație interzisă. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7119 secunde