Premierul elen a ordonat închiderea plajelor

Duminică, 15 Martie 2020
218
Mii de greci, încurajați de vremea caldă de sâmbătă, s-au adunat în număr mare pe plaje, sfidând autoritățile care au cerut ca oamenii să rămână acasă pentru a preveni răspândirea coronavirusului, scrie Greek Reporter.

Pe o plajă la Asteras Vouliagmeni, la sud de Atena, agenții de pază au întors oamenii din drum din cauza supraaglomerării.

Sâmbătă seara, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a ordonat autorităților să închidă toate plajele și stațiunile de schi.

"Tocmai am ordonat ca toate plajele și stațiunile de schi să fie închise mâine. Situația este gravă și necesită ca toată lumea să acționeze cu responsabilitate. Trebuie să evităm locurile publice cu prea multe persoane", a scris premierul, într-un mesaj pe Twitter.

Anterior, autoritățile medicale au anunțat că alte două persoane au murit din cauza coronavirusului, ceea ce a crescut la trei bilanțul deceselor în țară. Ambii pacienți decedați aveau probleme grave de sănătate pre-existente, a precizat Ministerul Sănătății. Pagina a fost generata in 0.465 secunde