Premierul ceh își amână prezentarea oficială a demisiei

154
Premierul ceh își amână prezentarea oficială a demisiei - premierjpeg-1493898184.jpg

Articole recomandate

Premierul ceh Bohuslav Sobotka nu i-a mai înaintat, ieri, președintelui Milos Zeman demisia cabinetului său, dar planul de a demisiona la jumătatea lunii mai rămâne valabil, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului ceh, citat de Reuters.

Sobotka îl va informa pe președintele Zeman în legătură cu situația din cadrul coaliției guvernamentale și va stabili o dată pentru prezentarea oficială a demisiei, ceea ce se va întâmpla cel mai probabil după întoarcerea președintelui ceh dintr-o vizită în China, în a doua jumătate a lunii în curs, a precizat Martin Ayrer.

Miercuri, un purtător de cuvânt al președinției a anunțat că premierul îi va înainta oficial președintelui demisia sa în cursul după-amiezii următoare, pe fondul unui conflict deschis între Sobotka și influentul ministru de finanțe și principalul său rival politic, miliardarul Andrej Babis.

Anunțul de miercuri a luat prin surprindere clasa politică și pe comentatori, care se așteptau mai degrabă la demiterea lui Babis, liderul mișcării centriste ANO, marele favorit al legislativelor prevăzute pentru această toamnă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5056 secunde