Premierul britanic Boris Johnson avertizează Moscova împotriva oricărui „aventurism militar”

70
Premierul britanic Boris Johnson avertizează Moscova împotriva oricărui „aventurism militar” - premierul-1637242366.jpg
Premierul britanic Boris Johnson a avertizat Moscova asupra „erorii tragice” pe care ar constitui-o orice „aventurism militar” la graniţele Poloniei şi Ucrainei, într-un context de creştere a tensiunilor, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Trebuie să ne asigurăm că toată lumea înţelege că costul unor calcule greşite la graniţe atât în Ucraina, cât şi în Polonia ar fi uriaş, cred că ar fi o eroare tragică pentru Kremlin să creadă că există ceva de câştigat prin aventurism militar”, a declarat premierul britanic în faţa parlamentarilor.

Situaţia în regiune a fost foarte tensionată de la anexarea de către Rusia, în 2014, a peninsulei ucrainene Crimeea. De mai bine de şapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi în partea de est a teritoriului său.

Tensiunile au escaladat în ultimele zile, Statele Unite şi Uniunea Europeană exprimându-şi îngrijorarea cu privire la desfăşurarea recentă de trupe ruseşti la graniţa Ucrainei.

La rândul său, Polonia se confruntă cu un aflux de mii de migranţi la graniţa cu Belarus. Varşovia consideră Rusia drept adevăratul susţinător al crizei migraţiei, pe fondul tensiunilor ruso-occidentale, în timp ce Moscova a respins aceste acuzaţii. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.184 secunde