Mai multe ştiri online:
Sondaj în Grecia

Premierul Alexis Tsipras ar pierde alegerile parlamentare din luna iulie

Ştire online publicată Sâmbătă, 15 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Premierul grec Alexis Tsipras și partidul său, Syriza, se plasează în spatele opoziției conservatoare într-un sondaj de opinie publicat joi seară, în perspectiva alegerilor parlamentare din 7 iulie din Grecia, transmite DPA. 


Cu trei săptămâni înaintea scrutinului legislativ, formațiunea Syriza (stânga) este creditată cu 26% din intențiile de vot, iar principalul său adversar politic, Noua Democrație (ND), partid condus de Kyriakos Mitsotakis, ar obține 34,5% din sufragii, potrivit sondajului realizat de agenția de studii sociologice Pulse. 


Pe poziția a treia în sondaj se plasează social-democrații, cu 7% din voturi, în timp ce comuniștii și partidele de extremă-dreapta ar obține 5,5%, respectiv 5% din sufragii. 


Syriza a câștigat alegerile din septembrie 2015 cu 35,5% din voturi, depășind Noua Democrație, care a obținut 28,1% din voturi. 


Sondajul Pulse reflectă în mare parte rezultatul alegerilor europarlamentare din luna mai, când ND a obținut cu 9,5 puncte procentuale mai multe voturi decât Syriza, ceea ce l-a determinat pe premierul Alexis Tsipras să devanseze data alegerilor parlamentare, stabilită inițial pentru luna octombrie.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7987 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4004 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7086 secunde