Premieră în ultimii 45 de ani: Condiții meteorologice excepționale în Japonia

107
Premieră în ultimii 45 de ani: Condiții meteorologice excepționale în Japonia - zapadajaponiapoza81268700-1392634800.jpg

Articole recomandate

Ninsorile abundente au provocat moartea a 19 persoane începând de vineri în Japonia, potrivit primelor date publicate luni de presa niponă. Aceste persoane au murit în accidente provocate de ninsoare și de rafalele puternice de vânt care au afectat o mare parte din țară, inclusiv Tokyo.


Cel puțin 1.650 de persoane au fost rănite. Mii de mașini care au derapat au fost semnalate în tot arhipelagul. Tronsoane de autostradă au rămas închise circulației luni, la primele ore, iar mai multe curse feroviare și aeriene au fost anulate în nordul țării.


Peste 900 de vehicule au fost blocate duminică pe mai multe axe rutiere care traversează prefecturile din centrul și nordul Japoniei. Circa 900 de persoane au rămas timp de 24 de ore în trenurile imobilizate în centrul Japoniei, potrivit postului public de televiziune NHK. Zăpada nu a încetat să cadă de vineri, deplasându-se către vest, iar apoi către nord.


Un strat de 20 de centimetri a acoperit trotuarele și străzile din Tokyo de vineri până sâmbătă, la o săptămână după ce acesta a măsurat 27 de centimetri, o premieră în ultimii 45 de ani, scrie Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Februarie 2014
Stire din Actual : Vreme extremă în Japonia
Pagina a fost generata in 4.9074 secunde