Premieră în Germania: Un cuplu de homosexual a adoptat un copil

191
Premieră în Germania: Un cuplu de homosexual a adoptat un copil - judecatorie1-1507634955.jpg

Articole recomandate

Prima adopție a unui copil de către un cuplu homosexual în Germania a fost pronunțată la Berlin, a anunțat marți o asociație de apărare a drepturilor persoanelor gay și lesbiene, potrivit AFP.


Această adopție a fost pronunțată pe 5 octombrie de un tribunal din Tempelhof-Kreuzberg, un cartier din sudul capitalei, după ce în 1 octombrie a intrat în vigoare "Căsătoria pentru toți", care conferă și dreptul de adopție pentru cuplurile de același sex.

Michael și Kai Korok s-au căsătorit în 2 octombrie și mai trebuiau să obțină decât certificatul de căsătorie, în condițiile în care cererea de adopție fusese depusă în urmă cu mai multe luni.

Copilul de 2 ani și jumătate trăiește de la naștere cu acest cuplu, care a fost desemnat familie de primire dar care nu a reușit până acum, în ciuda recursurilor în față tribunalelor germane, să îl adopte pe micuț.

Legea privind "Căsătoria pentru toți" a fost votată în 30 iunie și a modificat Codul Civil definind căsătoria drept "uniunea pe viață între două persoane de sexe diferite sau identice. Germania este a 15-a țară europeană care extinde această definiție, conform hotnews.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.8828 secunde