Mai multe ştiri online:

Pregătiri pentru primul summit Kim Jong Un - Vladimir Putin

Ştire online publicată Marţi, 16 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea avea un prim summit cu președintele rus Vladimir Putin, săptămâna viitoare, când Putin va călători în Orientul Îndepărtat în drumul său spre o conferință internațională în China, au precizat, ieri, surse citate de agenția sud-coreeană Yonhap.

„Președintele rus Vladimir Putin urmează să se deplaseze în regiunea Orientului Îndepărtat în jurul datei de 24 aprilie”, a spus o sursă, adăugând că „sunt destul de mari șansele ca un summit între Rusia și Coreea de Nord să aibă loc în jurul acestei date”.

Putin ar putea face o vizită în regiunea Extremului Orient rus, în vecinătatea părții nord-estice a Coreei de Nord, cu prilejul participării la un forum despre Noul Drum al Mătăsii ce va avea loc la Beijing, în zilele de 26 și 27 aprilie, a spus aceeași sursă.

O altă sursă a arătat că un summit între Putin și Kim ar putea avea loc înainte sau după forumul de la Beijing, existând semnale că nord-coreenii fac pregătiri pentru o reuniune la vârf.

Moscova încă nu a confirmat o dată, însă agenția TASS a transmis, la începutul lunii martie, citând un purtător de cuvânt al Kremlinului, că Moscova și Phenianul discută de o vizită a lui Kim în Rusia prin canale diplomatice și că aceasta va fi decisă în viitorul apropiat.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7725 secunde