Pregătiri intense. Rusia susține că poate distruge scutul de la Deveselu: "Vom depăși apărarea lor"

293
Pregătiri intense. Rusia susține că poate distruge scutul de la Deveselu:

Articole recomandate

Rusia susține că lucrează la o nouă generație de rachete, care pot spulbera sistemul antibalistic american. Scutul are un element și în România, la Deveselu. Vicepremierul Dmitri Rogozin a dezvăluit că Moscova își modernizează armele nucleare și că este pe punctul de a instala noi rachete intercontinentale, potrivit Realitatea TV.

Dimitri Rogozin, vicepremierul însărcinat cu industria de apărare, a spus că Rusia va dezvălui în curând un nou tip de rachete intercontinentale, pe care niciun sistem american nu le va putea opri.

"Aceste arme vor intra în curând în serviciul armatei noastre. Aceste arme sunt capabile să străpungă sistemul antirachetă al Statelor Unite atât astăzi, cât și mâine și poimâine. Vom depăși apărarea lor. În prezent, (sistemul antirachetă - n.r) este mai mult o provocare pentru noi, întrucât nu reprezintă o amenințare militară reală", spune Dmitri Rogozin.

În prezent, cea mai importantă rachetă a Rusiei este cea supranumită Satan, de fabricație sovietică.

Rusia critică și amenință frecvent NATO din cauza sistemului antirachetă. Oficialii români și cei americani au susținut cu fiecare ocazie că scutul este strict defensiv și nu are legătură cu Rusia.

Sistemul antirachetă american are un element și în România, la Deveselu, și a fost declarat operațional anul trecut în prezența șefului NATO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.861 secunde