Practică barbară a vânătorilor din Franța, oprită în justiție: fără capcane cu lipici pentru prinderea păsărilor!

275
Practică barbară a vânătorilor din Franța, oprită în justiție: fără capcane cu lipici pentru prinderea păsărilor! - vanatorifranta-1624979216.jpg

Articole de la același autor

Cea mai înaltă instanță de apel din Franța a decis că vânătoarea păsărilor cântătoare cu capcane cu lipici este ilegală, afirmând că o derogare care a permis această practică încalcă legislația europeană, scrie The Guardian.

De generații, vânătorii, în special cei din sudul Franței, au prins păsări cântătoare punând pe bețe sau pe ramurile copacilor clei, în timp ce foloseau alte păsări prinse în cuști pentru a le atrage în capcană. Păsările sunt prinse pentru sport sau mâncare. Odată ce păsările sunt blocate în lipici, adesea sunt folosite ca momeală pentru a atrage alte păsări pe care vânătorii le împușcă.

Legislația europeană a interzis practica din 1979, despre care se arată că este crudă și un pericol pentru speciile amenințate. Franța a fost singura țară din UE care a dat o derogare de la interdicție, în baza unui decret din 1989 care permite practica barbară, atâta timp cât este selectivă, controlată și în cantitate limitată.

În martie, Curtea Europeană de Justiție a cerut Franței să scoată în afara legii vânătoarea cu lipici a păsărilor cântătoare, despre care a spus că nu este selectivă și a încălcat normele Uniunii Europene. Curtea UE a decis că păsările capturate, chiar dacă sunt curățate și eliberate, pot suferi daune ireparabile. Acum, instanța franceză a anunțat că a anulat legislația care permitea vânătoarea cu lipici.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7096 secunde