Povestea incredibilă a vieții lui Steve Jobs

791
Povestea incredibilă a vieții lui Steve Jobs - stevejobs-1318004052.jpg
Numeroși clienți ai Apple s-au adunat în fața casei lui Steve Jobs din Palo Alto (California), la un altar improvizat din flori, mesaje de omagiu și mere mușcate care imită legendarul logo al mărcii cofondate de acesta.

Mulți și-au imortalizat pelerinajul realizând fotografii cu dispozitivul lor iPhone, unul dintre produsele lansate de Steve Jobs, decedat miercuri, la vârsta de 56 de ani.

"Nu există probabil un omagiu mai bun pentru reușita lui Steve decât faptul că numeroși oameni au aflat vestea decesului său datorită unui obiect pe care el l-a inventat", a remarcat președintele american, Barack Obama.

Aproape 35 de milioane de microbloguri au fost înregistrate în China joi, la prânz, în memoria cofondatorului Apple, pe principalul serviciu de microblogging din țară, Sina Weibo, în timp ce mai mulți clienți au mers la magazine Apple pentru a-i aduce un omagiu.

În fața unuia dintre aceste magazine din Washington, un bărbat a depus joi trei calculatoare Macintosh vechi, în mijlocul a zeci de lumânări, dispozitive iPod și buchete de flori.

Steve Jobs a fost un copil nedorit. Părinții lui au decis să-l dea spre adopție. Singura condiție: părinții adoptivi să aibă studii. Prima fami-lie a renunțat la el pe ultima sută de metri deoarece își doreau mai mult o fetiță. A avut apoi noroc cu soții Jobs, doi oameni simpli, care i-au dat șansă la o viață normală. Nu aveau studii, așa cum au cerut părinții naturali, dar aveau dragoste de oferit. Steve Jobs a vorbit despre viața lui într-un discurs în 2005, la un an după ce a aflat că suferă de o boală incurabilă.

Moartea lui Steve Jobs a întristat o mulțime de oameni. Printre aceștia se află și John Jandali, tatăl biologic al creatorului Apple. El a încercat de mai multe ori să își contacteze fiul, trimițându-i câteva emailuri la care nu a primit niciun răspuns. Nu și-a sunat niciodată fiul de teamă ca Steve să nu îl considere un profitor, deși tot el recunoaște că, numai în urmă cu câțiva ani a aflat că directorul executiv al Apple este copilul pe care l-a dat abandonat.

John Jandali era un student sirian atunci când cel care avea să devină fondatorul Apple se năștea. Într-un interviu dat în urmă cu ceva timp, sirianul spune că nu și-ar fi abandonat niciodată băiatul, însă părinții iubitei sale nu au fost de acord cu mariajul lor și au forțat-o să se mute în San Francisco.

În 2005, Steve Jobs a vorbit în public, cu tristețe în glas, despre primii săi pași prin viață. "Inițial, trebuia să mă adopte un avocat și soția lui. Dar s-au decis în ultimul moment că voiau o fată. Așa că părinții mei, care se aflau pe lista de așteptare, au primit un telefon în mijlocul nopții în care li s-a spus «avem un băiețel, e nedorit, îl vreți?». Au spus «desigur»."

Acel "desigur" i-a schimbat cursul vieții. Fără o familie care să îl crească, să îi ofere educație și să îi fie alături la greu, probabil că Steve Jobs nu ar fi ajuns vizionarul și creatorul pe care o lume întreagă îl plânge în aceste zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Românii care au îngrozit Norvegia
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : De ce se teme FBI
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Cine a câștigat Premiul Nobel pentru pace
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Soldați americani răniți în Germania
Pagina a fost generata in 0.6719 secunde