Posibilă vizită în China a liderului nord-coreean Kim Jong-un

146
Posibilă vizită în China a liderului nord-coreean Kim Jong-un - posibila-1522157599.jpg

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-ar fi deplasat în China în cadrul primei sale vizite în străinătate de la preluarea frâielor țării, în 2011, transmite Reuters preluând agenția Bloomberg. Nu sunt deocamdată disponibile alte informații privind vizita lui Kim Jong-un, scopul sau itinerariul acesteia. 


Media nipone au relatat că un oficial nord-coreean de rang înalt ar fi ajuns cu trenul la Beijing, deși nu s-au putut confirma speculațiile că însuși Kim Jong-un s-ar afla în capitala chineză. 


Agenția Kyodo a transmis, citând surse informate, că vizita respectivului oficial neidentificat este menită să îmbunătățească relațiile dintre Beijing și Phenian, în contextul susținerii de către China a sancțiunilor impuse Coreei de Nord de Consiliul de Securitate al ONU din cauza programului său nuclear. 


O purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe a declarat că nu are cunoștință de intrarea unui vizitator important în China pe la punctul de frontieră de la Dandong, în timp ce președinția sud-coreeană a indicat că Seulul "menține comunicarea cu țările relevante și monitorizează situația".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7543 secunde