Popularitatea lui Macron a scăzut la un nou nivel minim, pe fondul protestelor

187
Popularitatea lui Macron a scăzut la un nou nivel minim, pe fondul protestelor - popularitatea-1543928516.jpg

Articole recomandate

Popularitatea președintele francez Emmanuel Macron și a prim-ministrului Edouard Philippe a scăzut la un nou nivel minim, pe fondul protestelor "vestelor galbene", potrivit unui sondaj Ifop-Fiducial pentru Paris Match și Sud Radio, publicat ieri și citat de Reuters.

Ratingul lui Macron de aprobare a coborât la 23% în sondajul efectuat la sfârșitul săptămânii trecute, în scădere cu șase puncte în luna precedentă. Ratingul lui Philippe a scăzut cu 10 puncte, până la 26%.

Scorul președintelui francez se potrivește cu ratingul scăzut al predecesorului său Francois Hollande la sfârșitul anului 2013, potrivit Paris Match. Hollande a fost considerat atunci cel mai puțin popular lider din istoria franceză modernă.

Primele demonstrații ale "vestelor galbene" au avut loc pe 17 noiembrie, pentru a contesta creșterea prețurilor la combustibili și de atunci au evoluat într-o mișcare de protest mai largă și revoltă anti-Macron.

Protestele de la Paris din 1 decembrie au devenit deosebit de violente, cu Arcul de Triumf și bulevardul Champs-Elysees supuse unor acte de vandalism și jafuri în masă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6774 secunde