Polonia va bloca orice sancțiuni ale UE împotriva Ungariei

235
Polonia va bloca orice sancțiuni ale UE împotriva Ungariei - polonia-1536846060.jpg

Articole recomandate

Polonia, cea mai mare țară fostă comunistă din Uniunea Europeană, afirmă că se va opune oricăror sancțiuni impuse de blocul comunitar Ungariei, al cărei guvern este acuzat că încalcă regulile UE privind democrația, relatează Reuters.

"Fiecare țară are dreptul său suveran de a face reformele interne pe care le consideră potrivite", a precizat Ministerul de Externe polonez într-un comunicat.

Guvernul conservator de la Varșovia este la rândul său sub tirul criticilor Bruxellesului privind o serie de măsuri care sunt văzute ca o încălcare a independenței justiției.

"Acțiunile împotriva statelor membre nu fac decât să adâncească diviziunile din cadrul UE, sporind lipsa de încredere actuală a cetățenilor în instituțiile europene", se mai arată în comunicat.

Parlamentul European a votat, miercuri, pentru sancționarea Ungariei pentru neglijarea normelor privind democrația, drepturile civile și combaterea corupției, în prima încercare de a declanșa un proces care s-ar putea încheia cu activarea Articolului 7 din Tratatul UE, ce presupune suspendarea dreptului de vot în cadrul blocului comunitar al statului membru vizat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4707 secunde