Polonia / Șefii serviciilor de informații și contrainformații au demisionat în bloc

111
Polonia / Șefii serviciilor de informații și contrainformații au demisionat în bloc - polonia-1447945464.jpg

Articole recomandate

Șefii celor patru servicii de informații și contrainformații din Polonia au demisionat, joi, în bloc. Opoziția denunță "o lovitură de forță" a guvernului conservator și eurosceptic format de Partidul Lege și Justiție (PiS), instalat la Varșovia în urmă cu trei zile. Comisia parlamentară responsabilă cu supravegherea acestor instituți a aprobat propunerea de plecare din funcții, prezentată de noul prim-ministru Beata Szydlo, "la cererea" celor patru responsabili vizați — șefii celor două servicii civile, Agenția de Informații (AW) și Agenția de Securitate Internă (ABW), și ai celor două militare, Serviciul de Informații Militare și Serviciul de Contraspionaj militar, scrie agerpres.

"Munca responsabililor demisionari în funcțiile lor constituia o amenințare mai importantă decât amenințările venite din străinătate. Nu vorbesc despre toți, dar, de-a lungul anilor, ABW s-a comportat mai mult ca o poliție politică față de politicienii polonezi decât ca o instituție însărcinată să apere interesele Poloniei împotriva acțiunilor din exterior", a comentat noul ministru de externe, Witold Waszczykowski, plecarea celor patru responsabili.

"Nu este vorba despre o răzbunare, ci despre o despărțire de oameni care nu și-au dovedit eficiența", a adăugat acesta.

Din partea opoziției, fostul coordonator al serviciilor speciale, Marek Biernacki, spune că este vorba despre un plan al noului guvern.

"O lovitură de forță nocturnă împotriva serviciilor speciale care a creat o situație periculoasă pentru stat", afirmă Biernacki.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2288 secunde