Polonia neagă semnarea unui acord cu Germania privind reprimirea de solicitanți de azil

138
Polonia neagă semnarea unui acord cu Germania privind reprimirea de solicitanți  de azil - polonia-1530538701.jpg

Articole recomandate

Varșovia nu a semnat niciun acord privind repatrierea de solicitanți de azil, a transmis un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, după apariția unui document al guvernului german conform căruia Polonia este una dintr-un număr de 14 țări care au transmis că sunt dispuse să facă acest lucru, relatează Reuters.

Printre țările care ar fi acceptat întoarcerea rapidă a solicitanților de azil care au fost mai întâi înregistrați pe teritoriul lor, dar ulterior au încercat să intre în Germania, s-ar fi numărat de asemenea și Cehia și Ungaria, însă guvernele celor două state au negat la rândul lor semnarea unui astfel de acord.

"Nu există niciun nou acord privind primirea de solicitanți de azil din țări din UE, putem confirma acest lucru, la fel ca Cehia și Ungaria", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe polonez, Artur Lompart.

Potrivit unei scrisori adresate liderilor partidelor din cadrul coaliției sale de guvernământ, cancelarul german Angela Merkel a anunțat, sâmbătă, că a încheiat acorduri cu 14 țări pentru întoarcerea rapidă a migranților care încearcă să intre în Germania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5936 secunde