Polonezii aduc un omagiu primarului din Gdansk, ucis la un eveniment de caritate

212
Polonezii aduc un omagiu primarului din Gdansk, ucis la un eveniment de caritate - p06y306j-1547638195.jpg

Articole recomandate

Mii de oameni au semnat în cărțile de condoleanțe deschise la primăriile mai multor orașe, printre care Gdansk, Varșovia, Katowice. Primul care a scris în cartea de condoleanțe din Gdansk a fost arhiepiscopul Slawoj Leszek Glodz. "Domnule primar, Pawel! Deja ne este dor de dumneavoastră", a scris arhiepiscopul, descriindu-l pe primarul de 53 de ani drept un vizionar care și-a dedicat viața orașului Gdansk.

Polonezii i-au adus marți un omagiu primarului orașului Gdansk, Pawel Adamowicz, ucis în timpul unui eveniment de caritate, potrivit dpa. Pawel Adamowicz a fost atacat cu cuțitul duminică și a murit la spital la o zi după atac, în pofida eforturilor medicilor de a-i salva viața în timpul unei operații care a durat cinci ore.

Locuitorii din Gdansk au venit în număr mare la primăria orașului, pentru a-și prezenta condoleanțele, potrivit mass-media locale.

Bărbatul de 27 de ani care a urcat pe scenă și l-a atacat pe Adamowicz nu și-a recunoscut încă vinovăția, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului din Gdansk, Grazyna Wawryniuk. Prin urmare, el a refuzat să facă declarații în timpul interogatoriului.

Procurorii investighează atacul de duminică drept crimă, iar una dintre supoziții este că suspectul a fost motivat de răzbunare. Atacul ar fi avut legătură cu o sentință de cinci ani de închisoare pentru o serie de spargeri de bănci. Bărbatul continuă să fie supus unor evaluări psihologice, a mai spus Wawryniuk. Influența alcoolului în timpul atacului a fost infirmată.

La Gdansk, drapelele au fost coborâte în bernă și a fost decretat doliu oficial până la funeralii, care nu se știe deocamdată când vor avea loc.

Luni seara, mii de polonezi au protestat împotriva urii și a violenței, la Varșovia și în alte localități, după decesul primarului din Gdansk. Manifestațiile s-au desfășurat sub sloganul "Opriți ura". La Gdansk, președintele Consiliului European, Donald Tusk, fost premier al Poloniei, născut în acest oraș, a vorbit în fața mulțimii: "Îți promit azi, dragă Pawel, că pentru tine vom elibera de ură Gdanskul nostru, Polonia noastră și Europa noastră".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6077 secunde