Polițistul erou din atacul terorist din sudul Franței a murit

235
Polițistul erou din atacul terorist din sudul Franței a murit - arnaudbeltrame-1521884517.jpg

Articole recomandate

Ofițerul de poliție francez care a cerut să fie luat ostatic, în schimbul altei persoane, a murit, spun oficialii. Colonelul Arnaud Beltrame a fost numit erou de către președintele francez Emmanuel Macron.


Anterior, Macron dezvăluise că lt-colonelul Arnaud Beltrame suferise răni grave și lupta pentru viața sa într-un spital. Șaisprezece persoane au fost rănite, două grav, în ceea ce Macron a numit un act de "terorism islamist".


Un locotenent-colonel în vârstă de 45 de ani s-a oferit voluntar în schimbul unui ostatic și era în "stare gravă", a declarat Gérard Collomb, ministrul francez de Interne, salutând "curajul" acestui jandarm.


"Este vorba de un act de eroism cu care jandarmii și polițiștii implicați în protejarea cetățenilor noștri sunt obișnuiți", a spus Collomb, aflat în vizită în localitatea Trebes, unde a avut loc luarea de ostatici.


Un cetățean francez de origine marocană în vârstă de 26 de ani, suspectat de radicalizare islamică, a luat vineri ostatice mai multe persoane într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea orașului Carcassonne din sudul Franței. În timpul atacului, atacatorul a anunțat că este membru al rețelei teroriste Stat Islamic.


După câteva ore de la atac, autorul a fost împușcat mortal de forțele de intervenție.


Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis ieri în sudul Franței.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1536 secunde