Polițiștii, pompierii și jandarmii la datorie în perioada Crăciunului

119
Polițiștii, pompierii și jandarmii la datorie în perioada Crăciunului - politistintrafic-1482570414.jpg

Articole recomandate

Peste 22.000 de polițiști, pompieri și jandarmi acționează în întreaga țară în perioada sărbătorilor de Crăciun.
 
Polițiștii rutieri vor supraveghea traficul pentru a-i descuraja pe cei care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau depășesc limitele de viteză, iar Poliția de Frontieră va funcționa cu efective sporite în punctele de trecere a granițelor, pentru a reduce timpul de așteptare la intrarea și ieșirea din țară, scrie Rador.


Potrivit Ministerului Afacerilor Interne numarul echipajelor de ordine publică va fi suplimentat în zonele cu aflux mare de persoane, inclusiv în stațiunile turistice și în apropierea lăcașurilor de cult.


"Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație, pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave. 1.700 de polițiști vor acționa zilnic pentru a-i identifica pe șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice, dar și pe cei care circulă cu viteză peste limita legală. 340 de autospeciale dotate cu aparate radar vor fi prezente pe drumurile din țară în acest sfârșit de săptămână. În stațiunile de la munte aproximativ 200 de jandarmi montani vor fi mobilizați suplimentar față de personalul implicat în misiunile de ordine publică pentru a putea interveni în ajutorul turiștilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisarul șef Monica Dajbog.


Totodată, pompierii vor fi și la datorie, peste 4.700 vor acționa zilnic. De asemenea, sunt pregătite să intervină pentru acordarea ajutorului de specialitate peste 430 de echipaje SMURD și peste 800 de ambulanțe. Inspectoratul General de Aviație al MAI va avea zilnic disponibile 12 aeronave pentru transportul de urgență al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale, precum și pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Actual : CEAȚĂ DENSĂ PE AUTOSTRADA A3
Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Social : ASTĂZI, Ajunul Crăciunului
Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Eveniment : ACCIDENT TERIBIL în Turda
Pagina a fost generata in 0.5395 secunde