Polițist condamnat la închisoare pe viață, găsit vinovat de alte crime

238
Polițist condamnat  la închisoare pe viață, găsit vinovat  de alte crime - politistcondamnat-1544461441.jpg

Articole recomandate

Un fost polițist rus, care fusese deja condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a 22 de femei, a fost declarat vinovat, luni, de alte 56 de crime. Curtea regională din Irkuțk, în Siberia, l-a declarat pe Mihail Popkov vinovat de uciderea a 56 de femei în perioada 1992-2007, a anunțat biroul procurorului într-un comunicat, potrivit Interfax.

Mihail Popkov avea "o nevoie patologică de a ucide oameni", se spune în text. De asemenea, el a fost declarat vinovat de violarea a zece dintre victimele sale. El a fost condamnat la o a doua pedeapsă de închisoare pe viață. Cu 78 de crime în total, Popkov "bate cu mult recordul" altor doi cei mai cunoscuți ucigași în serie din Rusia.

Popkov fusese condamnat prima dată în 2015, pentru uciderea și violarea a 22 de femei. Apoi, el a mărturisit 59 de crime suplimentare, însă poliția nu a putut demonstra adevărul spuselor sale decât în trei dintre acestea, potrivit Agerpres.

El își ucidea victimele după ce le invita să facă un tur noaptea, uneori într-o mașină a poliției, în afara orelor sale de lucru, lângă orașul Angarsk.

În calitate de polițist, Mihail Popkov participase chiar la anchete asupra unora dintre crimele lui, pentru a deturna suspiciunile, au dezvăluit colegii săi. În final, el a fost arestat în 2012 la Vladivostok, Extremul Orient rus, identificat după o anchetă ce a presupus inclusiv analize ADN din partea locuitorilor ale căror mașini corespundeau urmelor de pneuri lăsate la locurile crimei, potrivit Agerpres.

Printre alți ucigași în serie ruși, Andrei Cikatilo a fost executat în 1994 pentru uciderea a 53 de adolescenți și copii în perioada sovietică.

În 2007, un alt ucigaș în serie, Aleksandr Piciușkin, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a 48 de persoane la Moscova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5492 secunde