Poliția italiană a dezmembrat două presupuse celule islamiste

171
Poliția italiană a dezmembrat două presupuse celule islamiste - politia-1525957435.jpg

Articole recomandate

Autoritățile italiene au anunțat, ieri, dezmembrarea a două presupuse celule islamiste formate din sirieni și marocani, suspectate de transferuri de mijloace financiare pentru finanțarea militanților din Orientul Mijlociu, inclusiv a unor grupări teroriste din Siria, relatează AFP.

14 persoane sunt vizate de mandate de arestare și 20 de percheziții sunt în curs de desfășurare, precizează un comunicat comun al autorităților judiciare și poliției din Brescia și din Cagliari.

Prima celulă era compusă din zece sirieni acuzați de asociere criminală transnațională al căror obiectiv era efectuarea într-un mod abuziv de servicii de plată în diferite țări ale UE, în Suedia, Italia și Ungaria, precum și în Turcia.

"Doi dintre ei sunt de asemenea acuzați de finanțarea terorismului", se arată în comunicat.

Celălalt grup, dezmembrat în Sardinia, era compus din patru militanți de origine siriană și marocană, fiind acuzați că făceau parte dintr-o celulă ce sprijină gruparea Jabhat al-Nusra, ex-Frontul Al Nusra, fosta ramură Al Qaida în Siria.

Aceștia sunt acuzați de asociere criminală în scopuri de terorism, finanțare a terorismului și operațiuni financiare ilegale, precizează textul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.349 secunde