Poliția din New York se mobilizează în fața răspândirii violenței propagate pe internet

265
Poliția din New York se mobilizează în fața răspândirii violenței propagate pe internet - politiany-1349269935.jpg
Poliția din New York a anunțat că intenționează să dubleze efectivele diviziei sale pentru combaterea crimei organizate - așa-zisa "gang unit" - pentru a putea răspunde adecvat la violența propagată pe rețelele sociale de un număr crescând de adolescenți,

relatează AFP și AP. 


După cum a precizat coman-dantul poliției, Raymond Kelly, aceste efective vor crește pro-gresiv de la 150 la 300 și acti-vitatea lor se va concentra nu atât asupra bandelor cunoscute implicate în traficul de droguri, cât asupra grupurilor de adolescenți "vag organizate, care se identifică prin strada pe care locuiesc". 

Aceste din urmă grupuri se fac responsabile de "mare parte din violențele" comise cu precădere în cartierele defavorizate, a precizat Kelly într-un discurs pe care urma să-l rostească la o reuniune a responsabililor din poliție la San Diego (California), din care au fost difuzate extrase în avans.

Acum două săptămâni, poliția a arestat 49 de membri a două bande adverse din Brooklyn, responsabile de mai multe omucideri, în principal membri ai celor două grupuri, dar și trecători nevinovați prinși în schimburi de focuri, a punctat comisarul Kelly.

"Datorită nevoii irezistibile pe care au simțit-o membrii bandelor de a-și etala performanțele criminale pe Facebook, anchetatorii au putut folosi rețelele sociale pentru a realiza harta virtuală a activităților lor infracționale din ultimii trei ani", a precizat responsabilul american.

În trecut, "brutalitatea între adolescenți se reglementa prin lovituri de pumn. Acum se întâmplă frecvent să se reglementeze cu arme de foc", a mai remarcat Kelly în discurs.

Comandantul poliției newyorkeze a subliniat, de asemenea, că rețelele sociale alimentează violența, adolescenții făcând publice pe astfel de rețele amenințări cu moartea și fotografii prin care vor să stârnească frică. "De exemplu, a spus el, un tânăr își postează fotografia în fața casei unui rival, amenințându-l astfel cu moartea. La rândul lor, informatorii sau cei care depun plângeri sunt identificați pe Facebook și amenințați".

Raymond Kelly a mai menționat că, în ultima vreme, au devenit foarte căutate de tinerii hoți produsele Apple, cum sunt telefoanele iPhone sau tabletele iPad. "În 2002, se înregistrau la New York un număr de 86 de furturi de produse Apple. Anul trecut, acest număr a fost de 13.233. Iar pe primele nouă luni ale acestui an, cifrele sunt în creștere cu 40%", a adăugat responsabilul american. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2737 secunde