Poliția britanică învață cetățenii cum să se apere de carderii români

278
Poliția britanică învață cetățenii cum să se apere de carderii români - bancomat-1333742687.jpg

Poliția britanică avertizează cetățenii să fie extrem de vigilenți față de bandele de infractori, în special români, care fură milioane de euro din bancomate, prezentând câteva recomandări în documentarul intitulat Fraud Squad, difuzat joi seara de postul de televiziune ITV. Echipa care a realizat documentarul a însoțit poliția într-o operațiune sub acoperire pentru a vedea cum tratează agenții această problemă din ce în ce mai mare, bandele folosind metode tot mai sofisticate și mai variate pentru fraudele la bancomate.
Polițiștii le recomandă cetățenilor să își pună banii și cardul într-un loc sigur înainte de a pleca de la ATM, să distrugă cu atenție chitanța oferită de aparat, să nu folosească bancomatul dacă observă ceva neobișnuit în legătură cu acesta sau semne de intervenție și să anunțe banca imediat ce este posibil.
De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să acopere cu o mână tastatura în timp ce tastează codul PIN pentru că pot fi camere ascunse instalate de infractori deasupra tastaturii, să nu se lase distrași și să fie deosebit de atenți la străinii "binevoitori" care încearcă să le distragă atenția sau se oferă să îi ajute.
Infractorii instalează deseori dispozitive în ATM pentru a reține cardurile. Astfel că polițiștii îi sfătuiesc pe utilizatori să anunțe banca emitentă imediat în cazul în care cardul a fost reținut de ATM și să se asigure că au în telefon un număr de contact la care pot suna 24 de ore din 24.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Fun : Oda românilor de pretutindeni
Pagina a fost generata in 0.3631 secunde