Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:

"Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană, o tragedie"

181

Articole recomandate

Plecarea Marii Britanii

din Uniunea Europeană este o tragedie, a declarat, ieri, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la sosirea la summitul european de la Bruxelles, relatează agenția AFP, consultată

de Agerpres.

"Este o zi tristă. Să vedem că o țară ca Marea Britanie - și aș face aceeași remarcă în legătură cu toate celelalte - părăsește UE nu este un moment de jubilare, nici de celebrare. Este un moment trist și este o tragedie", a spus Jean-Claude Juncker.

Președintele Comisiei Europene a afirmat că acordul dintre UE și Marea Britanie este cel mai bun posibil pentru Londra și s-a declarat convins că parlamentul britanic va ratifica înțelegerea.

"Cred că guvernul britanic va reuși să obțină sprijinul parlamentului britanic", a subliniat el.

"Aș vota în favoarea acestui acord deoarece este cel mai bun acord posibil pentru Marea Britanie. Acesta este acordul. Este cel mai bun acord posibil, iar Uniunea Europeană nu își va schimba poziția fundamentală când este vorba de această chestiune", a declarat Juncker.

★ ★ ★

"Brexit-ul arată că Uniunea Europeană este fragilă și are nevoie de o refondare", a declarat, tot ieri, președintele francez Emmanuel Macron, la sosirea la summitul european de la Bruxelles.

"Este un moment grav pentru UE", a subliniat Macron, în opinia căruia blocul comunitar "are nevoie de o refondare". "Acest lucru arată că UE are o parte fragilă și că este perfectibilă", a adăugat el, precizând că acordul cu Londra este unul bun.

"Viitoarele relații cu Londra urmează a fi definite", a mai spus președintele francez, adăugând că "este clar că Regatul Unit va continua să aibă un rol important, care ar putea evolua".

★ ★ ★

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, ieri, acordul privind ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum și declarația care schițează relația post-Brexit cu Londra. Marea Britanie devine astfel prima țară care părăsește UE.

"Consiliul European aprobă acordul de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice", au scris liderii celor 27 de state membre în concluziile summitului extraordinar de la Bruxelles. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8517 secunde