Planurile ISIS de invadare a Europei, cu refugiați sub acoperire

219
Planurile ISIS de invadare a Europei, cu refugiați sub acoperire - isiseuropa-1471259519.jpg

Articole recomandate

Jihadiștii ISIS se folosesc de impresia de acalmie în imigrație (despre care cifrele demonstrează că este falsă) pentru a continua să se infiltreze în Europa, să se organizeze și să pună la cale atacuri.

Forțele guvernamentale libiene, sprijinite de Statele Unite, care au eliberat acum câteva zile orașul Sirte, adevărat fief al ISIS, au descoperit documente care dovedesc intenția teroriștilor de a invada Europa folosind ca poartă de intrare Italia, scrie "Corriere della Sera".

Sirte ar fi fost centrul de triere și de coordonare a acțiunilor teroriștilor, precizează ziarul italian, citând surse din serviciile de informații militare libiene.

Documentele descoperite în cartierul general al ISIS din Sirte sunt în majoritate hârtii scrise de mână, unele parțial arse, a căror descifrare a început deja. Din primele cercetări, documentele ar conține lanțul de comandă prin care conducerea ISIS din fieful sirian Raqqa își transmitea indicațiile către Sirte.

Potrivit surselor citate, printre hârtiile descoperite s-ar afla numeroase referiri la militanții ISIS ajunși deja în Italia, la contactele lor și conducătorii de aici, și chiar la planuri de atacuri teroriste, ceea ce de-monstrează că inscripția descoperită pe un zid din Sirte - "De aici, cu ajutorul lui Allah, vom cuceri Roma!" - nu mai pare doar o declarație propagandistică.

Zeci, poate chiar sute de susținători ai Statului Islamic se află acum în drum spre Europa prin Italia, scrie publicația italiană, mulți infiltrați printre imigranți în ambarcațiunile folosite de rețelele de traficanți, pentru traversarea Mediteranei. Unii militanți ISIS s-ar afla deja în zona orașului Milano. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2846 secunde