Phenianul susține că studentul australian reținut și expulzat a comis "acte de spionaj"

145
Phenianul susține că studentul australian reținut și expulzat a comis

Articole recomandate

Agenția de stat a Coreei de Nord a informat, sâmbătă, că Alek Sigley, un student australian care a fost expulzat după ce a fost reținut 10 zile, a comis "acte de spionaj" prin colaborarea sa cu presa străină, conform Reuters.


Sigley este un utilizator al rețelelor sociale și un colaborator al mai multor organizații media internaționale, printre care și NK News, un site de știri american care are sediul în Coreea de Sud și se concentrează pe știri despre Coreea de Nord.
"Investigațiile au demonstrat că la instigarea NK News și a altor instituții media anti-Coreea de Nord, el a predat instituțiilor fotografiile și informațiile analizate în Phenian, folosindu-se de cardul de identitate de student", a informat agenția KCNA.
Cea mai recentă postare a sa, de pe 30 aprilie, descrie experiențele sale luând masa în Phenian, conform NK News.
"Cele șase articole publicate de Alek reprezintă întreaga sa activitate și ideea că aceste articole, publicate transparent sub numele său real între ianuarie și aprilie 2019, ar fi anti-stat este o reprezentare greșită pe care o respingem", a afirmat Chad O’Carroll, CEO-ul NK News.


"Articolele lui Sigley erau apolitice, reprezentând o analiză a vieții în Phenian", a adăugat O’Carroll.
 KCNA a informat că Sigley a recunoscut "actele de spionaj" și că a cerut o grațiere. Vineri, Sigley a informat că este în siguranță la Tokyo.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4195 secunde