Phenianul pregătește o paradă militară în ajunul Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud

106
Phenianul pregătește  o paradă militară  în ajunul  Jocurilor Olimpice  din Coreea de Sud - phenian-1516288680.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord pregătește o fastuoasă paradă militară înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de Iarnă, luna viitoare, în Coreea de Sud, în pofida relansării relațiilor intercoreene în domeniul sportului, relatează presa sud-coreeană, citată de AFP.

Phenianul a suscitat îngrijorare pe plan internațional în 2017, prin creșterea numărului de lansări de rachete și efectuarea unui al șaselea test nuclear prezentat ca fiind un experiment cu bombă cu hidrogen.

Dar Nordul tocmai a acceptat să participe la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, preconizate să se deschidă la 9 februarie, și să participe împreună la ceremonia oficială de deschidere a evenimentului olimpic.

Coreea de Nord, care celebrează deseori prin parade militare tot felul de date aniversare, intenționează să sărbătorească, la 8 februarie, 70 de ani de la înființarea armatei sale, a informat agenția de presă sud-coreeană Yonhap.

Aproximativ 12.000 de soldați, însoțiți de echipamente de artilerie și diverse tipuri de armament, vor participa la o paradă în apropiere de Phenian, conform Yonhap, care citează, sub rezerva anonimatului, o sursă sud-coreeană.

"Credem că Nordul va organiza o paradă militară la 8 februarie, pentru a marca data nașterii armatei sale regulate", a spus sursa menționată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8115 secunde