€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Phenianul amenință că va reveni la politica de dezvoltare a arsenalului său nuclear

Ştire online publicată Luni, 05 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Coreea de Nord a avertizat Washingtonul că are în vedere în mod serios revenirea la strategia sa politică de dezvoltare a arsenalului nuclear dacă sancțiunile economice impuse asupra Phenianului nu sunt ridicate, transmite AFP.

Timp de mai mulți ani, Coreea de Nord a dus așa-numita politică „byungjin” - de dezvoltare simultană a capacităților sale nucleare și a economiei sale. În luna aprilie, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anunțat că țara sa se va concentra „pe construcția economică socialistă”.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe nord-coreean a declarat că Phenianul ar putea reveni la politica „byungjin” dacă Statele Unite nu își schimbă atitudinea în materie de sancțiuni.

„Cuvântul «byungjin» și-ar putea reface apariția și ar putea fi avută în vedere în mod serios o schimbare de politică”, relevă comunicatul publicat de agenția de presă oficială nord-coreeană KCNA.

În timpul summitului istoric cu președintele american Donald Trump, Kim Jong-Un a afirmat că dorește denuclearizarea țării sale, dar în ultimele luni s-au înregistrat foarte puține progrese în această direcție. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8303 secunde