€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Phenianul a dinamitat zece posturi de frontieră în numele reconcilierii

Ştire online publicată Miercuri, 21 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Phenianul a distrus, ieri, aruncând în aer cu explozibil, zece posturi de frontieră în zona demilitarizată (DMZ) care divizează Peninsula Coreea, într-o nouă etapă de destindere în curs de desfășurare între cele două Corei, chiar dacă negocierile asupra denuclearizării între Coreea de Nord și SUA bat pasul pe loc, relatează AFP.

Această măsură a fost decisă în cursul summitului de la Phenian, care i-a reunit în septembrie pe președintele sud-coreean Moon Jae-in și pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Nordul a anunțat Sudul că aceste posturi de frontieră ar fi fost distruse aproape simultan, a precizat ministrul Apărării sud-coreean. Armata Coreei de Sud a „constatat și confirmat că posturile de frontieră au fost complet rase de pe fața pământului la ora stabilită”.

La rândul său, Seulul este pe cale să distrugă zece buncăre proprii, în principal cu excavatorul, potrivit unui purtător de cuvânt.

De acum, Nordul dispune de 150 de buncăre, atât de suprafață, cât și subterane, față de aproximativ 50, câte are Sudul, conform agenției sud-coreene Yonhap.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.707 secunde