Mai multe ştiri online:

Petro Poroșenko: "Ucraina devine flancul estic de facto al NATO"

Ştire online publicată Vineri, 09 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
 Ucraina a devenit flancul estic de facto al NATO, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, potrivit biroului de presă al administrației prezidențiale de la Kiev, transmite Xinhua.

„Fără o Ucraină puternică, ce s-a transformat într-un flanc estic de facto al NATO, nu se poate discuta despre un spațiu euro-atlantic stabil”, a afirmat Poroșenko în cadrul conferinței internaționale la nivel înalt „The Hybrid War Decade: Lessons Learned to Move Forward Successfully”.

În anul 2014, Kievul a revocat statutul de țară nealiniată al Ucrainei, când autoritățile pro-occidentale au ajuns la putere în țară, deschizând calea pentru aderarea acestui stat la blocul militar.

Ucraina și-a stabilit anul 2020 ca termen limită până la care va trebui să se conformeze deplin standardelor NATO într-o serie de domenii, în special securitatea, apărarea, justiția și combaterea corupției.

În septembrie acest an, parlamentul ucrainean i-a trimis Curții Constituționale de la Kiev un proiect pentru includerea intenției Ucrainei de a adera la NATO în Constituția țării.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
vineri, 18 ianuarie Foto : Înșelătoria care face victime printe tineri și adolescenți: "Castingul" TV 27249 vizite, 0 comentarii Înșelătoria care face victime printe tineri și adolescenți: "Castingul" TV
Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2327 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1597 vizite, 0 comentarii Horoscop
Economie
luni, 14 ianuarie Foto : Afacerea „corveta multifuncțională“  - un scandal cât Marea Neagră 1234 vizite, 0 comentarii Afacerea „corveta multifuncțională“ - un scandal cât Marea Neagră
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.771 secunde