PET-ul, „prieten” cu românul. Aproape jumătate din populație preferă recipientele din plastic

146
PET-ul, „prieten” cu românul. Aproape jumătate din populație preferă recipientele din plastic - peturi1-1631538701.jpg

Articole de la același autor

Ambalajele de băuturi din sticlă sunt cel mai puţin colectate în gospodăriile din România, cu o pondere de 25% din total, în timp ce, la polul opus, se află recipientele din plastic, în proporţie de 45%, reiese din datele statistice publicate, luni, de un operator de salubritate. 


Aproape jumătate din populație preferă recipientele din plastic.


Potrivit Realitatea.net, raportul final de colectare de la încheierea celor şapte zile de desfăşurare a Forumului Oraşelor Verzi (FOV) arată că, din cele 36.433 de ambalaje colectate, 16.332 au fost PET-uri, 10.957 doze din aluminiu, iar 9.144 au fost sticle.



"Din punct de vedere cantitativ, ponderea este diferită, cele mai multe kilograme fiind trecute în contul sticlei, care are o greutate medie de 275 de grame/bucată şi care a totalizat 2.515 kilograme. Ţinând cont de faptul că un PET cântăreşte în medie 30 de grame, cantitatea colectată din acest material este de 490 de kilograme. De asemenea, o doză din aluminiu este cotată la doar 13 grame în medie, aşa că putem deduce uşor faptul că cele 10.957 de obiecte de acest fel colectate de automatul de reciclare însumează 142 de kilograme", a declarat Bogdan Constantinescu, managerul general al companiei de salubritate Brai-Cata.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.328 secunde