Peste un milion de turci își arată nemulțumirea față de Erdogan pe rețelele de socializare

180
1
Peste un milion de turci își arată nemulțumirea față de Erdogan pe rețelele de socializare - pesteunmiliondeturcierdogan-1525867472.jpg

Articole recomandate

Peste un milion de turci au folosit hashtag-ul #Tamam (Destul) în rețelele sociale, împotriva președintelui Recep Tayyip Erdogan, după ce acesta a declarat în parlament că "dacă într-o bună zi națiunea noastră va spune destul, ne vom da la o parte", relatează Reuters.

"Tamam" a ajuns unul din cuvintele cele mai frecvent utilizate în mediile sociale pe plan mondial, arată agenția. Exemple în acest context sunt mesajele unor utilizatori nenominalizați. Unul dintre aceștia a scris: "Vrem democrație, așa că îi spunem #tamam lui Erdogan. Vă rog să plecați din funcție, ați făcut lucruri nebunești țării și poporului nostru. Destul". Altul a avertizat: "Nu te vei da la o parte în liniște. Vei da socoteală pentru ceea ce ai făcut. Destul!".

Rivalii politici ai președintelui s-au aliniat tendinței, iar mesajele lor în rețeaua Twitter cu hashtag-ul #Tamam au fost redistribuite de peste 10.000 de ori.

La Istanbul, mai multe persoane au scris #Tamam și cu lumânări aprinse, pe străzi, iar în cartierul Kadikoy au fost reținuți 10 demonstranți, care au fost eliberați după interogatorii, potrivit presei locale preluate de Reuters.

Guvernul de la Ankara a minimalizat valul din mediile sociale, care a ajuns marți noaptea la aproape 1,5 milioane de mesaje. Un purtător de cuvânt al partidului prezidențial AK a afirmat că majoritatea mesajelor #Tamam sunt scrise de roboți asociați fie cu mișcarea clericului Fethullah Gulen din SUA, acuzat de orchestrarea puciului eșuat din 2016, fie cu PKK - Partidul Muncitorilor din Kurdistan. 

Comentează știrea

Gelu
10 mai 2018
Durere la basca

Fata de Basescu si-au exprimat nemultumirea prin vot mai multe milioene si degeaba! Il Doare pe Erdogan la basca ! Daca are un regim macar pe jumeta slugoi ca cel din Romania,poate ramane dictator pe viata,in conditiile in care deja institutiile de forta ii sunt supuse aproape total. La noi nu au apucat nici Base ,se pare ca nici asta de acum nu poate sa pune armata pe popor,cu toate ca le-ar fi placut mult.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9125 secunde