Peste 300 de zboruri anulate în nordul Europei din cauza furtunilor

129
Peste 300 de zboruri anulate în nordul Europei din cauza furtunilor - frtutuna-1581258965.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 100 de zboruri din și spre aeroportul din Frankfurt, cel mai mare aeroport din Germania, au fost anulate până la această oră din cauza furtunii Sabine, a declarat duminică un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Fraport.


Purtătorul de cuvânt a precizat că este vorba de 8% din cele aproximativ 1.200 de plecări și sosiri care sunt programate pentru ziua de duminică pe aeroportul din Frankfurt, dar a avertizat că numărul zborurilor anulate va crește în cursul după-amiezii din cauza creșterii intensității vântului.


Alte aproximativ 120 de zboruri cu plecare sau cu destinația aeroportul internațional Schiphol din Amsterdam, unul din cele mai mari din Europa, au fost anulate duminică din cauza furtunii Ciara care a provocat precipitații și rafale de vânt cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră. Autoritățile au avertizat populația să rămână în casă în contextul în care transportul public și traficul rutier va fi afectat de inundații și căderi de copaci.


De asemenea, aproximativ șaizeci de zboruri către și dinspre Bruxelles au fost anulate duminică în așteptarea furtunii Ciara prognozată să ajungă în cursul zilei în nordul Europei. Aceste anulări, decise de companiile aeriene, vizează zborurile Lufthansa către și dinspre Munchen și Frankfurt (Germania), Eurowings (Stuttgart, Germania), KLM (Amsterdam), British Airways (Londra), precum și 38 de zboruri ale Brussels Airlines către și dinspre Regatul Unit. Alte anulări ar mai putea fi decise în timpul zilei din cauza furtunii, care ar putea provoca și întârzieri, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului din capitala Belgiei.


În Marea Britanie, zeci de zboruri au fost anulate sau întârziate iar compania aeriană britanică British Airways a informat că face tot ceea ce este posibil pentru a încerca să minimizeze impactul furtunii Ciara. Compania Virgin Atlantic a anulat și ea mai multe zboruri cu plecare de pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie. Serviciul meteorologic britanic a emis un cod portocaliu de vânt pentru Anglia și Țara Galilor până la ora locală 21.00 iar autoritățile se așteaptă ca transportul aerian, feroviar și maritim să fie perturbat de furtuna Ciara, cu ploi puternice și rafale de vânt cu o viteză de peste 130 kilometri pe oră.


Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Marea Britanie că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în cursul zilei de duminică teritoriul acestei țări va fi afectat de furtuna Ciara.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7159 secunde