Peste 30 de persoane au fost infectate cu HIV de un medic fals

563
Peste 30 de persoane au fost infectate cu HIV de un medic fals - siringa-1517928073.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 33 de persoane din nordul Indiei au fost infectate cu virusul HIV după ce un fals medic le-a administrat injecții utilizând seringi și ace contaminate, informează marți DPA și Agerpres.


Poliția din districtul Unnao, situat în statul indian Uttar Pradesh, au demarat o anchetă împotriva lui Rajendra Yadav, care a părăsit regiunea anticipând reținerea sa, a declarat SP Choudhary, oficial din cadrul autorității medicale districtuale.


Potrivit acestuia, Departamentul de sănătate al statului a lansat o investigație în urma rapoartelor privind creșterea numărului de cazuri de infecții cu HIV din regiunea Bangarmau.


Treizeci și trei dintre cele 566 de persoane testate au fost confirmate HIV pozitive, a precizat oficialul.


''Localnicii susțin că medicul fals care obișnuia să îi trateze de boli obișnuite schimba rareori acele și seringile și de multe ori le utiliza în mod repetat'', a spus Choudhary prin telefon din Unnao.


''Suspectăm că majoritatea, poate chiar toate cazurile de aici, sunt cauzate de seringile și acele contaminate, refolosite'', a adăugat el.


Calitatea serviciilor medicale din India este una slabă din cauza deficitului de personal medical și a unităților sanitare insuficiente, raportat la populația din ce în ce mai numeroasă.


Milioane de persoane sărace care trăiesc în orașe și sate se bazează pe medici falși care le oferă tratamente ieftine.


Asociația Medicală din India estimează că, în ciuda campaniilor desfășurate de autoritățile sanitare, în această țară există un milion de persoane care practică medicina fără licență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.811 secunde