Peste 200.000 de americani și-au șters contul de Uber

284
Peste 200.000 de americani și-au șters contul de Uber - download-1486120780.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 200.000 de americani și-au șters până acum conturile de Uber, în semn de protest față de implicarea șefului companiei, Travis Kalanick, în Consiliul economic al președintelui SUA Donald Trump. Kalanick a anunțat joi noaptea că se va retrage din echipa de consiliere a președintelui Trump, în urma criticilor dure primite din partea angajaților și a clienților.


Izbucnit pe Twitter, sub hashtag-ul #DeleteUber, protestul a dus până acum la ștergerea a peste 200.000 de conturi. Utilizatorii și-au exprimat nemulțumirea pentru implicarea șefului Uber, Travis Kalanick, în Consiliul economic al președintelui Trump.


De asemenea, un alt aspect care a contribuit la acest protest masiv, este faptul că, în opinia utilizatorilor americani, Uber nu a luat o poziție tranșantă împotriva celebrului ordin privind emigranții dat de Casa Abă.


Într-un final, șeful Uber a anunțat joi că renunță la poziția deținută în consiliul economic al președintelui american. Acesta și-a justificat decizia prin faptul că nu dorește ca acest lucru să mai fie interpretat ca suport pentru deciziile președintelui.


În afară de protestele utilizatorilor, Kalanick s-a aflat și sub presiunea propriilor angajați, care l-au sfătuit să renunțe la poziția din consiliu și s-au plâns, în cadrul unei întâlniri, că percepția publică în legătură cu acest fapt a început să le afecteze inclusiv viața personală. A doua zi după întâlnirea cu proprii angajați, Kalanick a demisionat din consiliul lui Trump.


Pentru a face situația și mai dureroasă pentru Uber, publicul a apreciat modul în care concurența, cei de la Lyft, au gestionat situația. Aceștia au fost lăudați pentru că "au înțeles mult mai bine poziția opiniei publice".






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.384 secunde