Peste 1.000.000 bolnavi de coronavirus în SUA. Numărul morților, mai mare decât cel al victimelor dintr-un război

156
Peste 1.000.000 bolnavi de coronavirus în SUA. Numărul morților, mai mare decât cel al victimelor dintr-un război - corona-1588142951.jpg

Articole recomandate

SUA a depășit, marți, un milion de cazuri confirmate cu coronavirus, dublându-se astfel în ultimele 18 zile, iar acest număr reprezentând o treime din numărul total de cazuri înregistrate la nivel global.


În ce privește decesele, 58.233 de americani au murit de COVID-19, depășind numărul morților din războiul din Vietnam, cu o medie de aproximativ 2.000 pe zi în această lună, potrivit unui raport al Reuters.


Numărul real de infecții din SUA ar putea fi mai mare decât numărul de cazuri confirmat, oficialii de sănătate publică avertizând că deficiențele de lucrători instruiți și materiale au limitat capacitatea de testare, multe cazuri rămânând neînregistrate.


Aproximativ 30% din cazurile din SUA se înregistrează în statul New York, epicentrul american al epidemiei, urmat de New Jersey, Massachusetts, California și Pennsylvania.


Virusul a fost raportat pentru prima dată la sfârșitul anului trecut în China și s-a răspândit în întreaga lume. Primele decese cunoscute în SUA au fost înregistrate în februarie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2665 secunde