Pescărușii, transformați în drone de spionaj

201
Pescărușii, transformați în drone de spionaj - dronepescarusi82511200-1529929244.jpg

Articole recomandate

China a lansat o nouă tehnologie de spionaj, fabricând drone care au aspectul acestor păsări. Aparatele de această formă reușesc să îi păcălească chiar și pe pescărușii autentici, care cred că dronele sunt o specie de-a lor.

Noua tehnologie de spionaj se confundă până la perfecție cu produsul său, care seamănă leit și se comportă întocmai ca pescărușii autentici, scrie South China Morning Post.

Acești "spioni zburători" sunt astfel echipați tehnologic, încât pot culege aproape orice informație, de la operațiuni de supraveghere video și până la GPS-uri și diverse sisteme de radar.

China a dezvoltat în anii recenți programul cu nume de cod "Dove", iar 30 de agenții militare și guvernamentale desfășurând aceste drone în cel puțin cinci dintre provinciile sale, precizează aceeași sursă.

Dronele-pescăruși acoperă și Regiunea Autonomă Uigură Xinjiang din Vestul îndepărtat al Chinei, unde locuiește populație predominant musulman-uigură. Această regiune i-a dat bătăi de cap guvernului chinez din cauza tendințelor separatiste.

Drinele-pescăruș au aceeași greutate ca și pescărușii în carne și oase și au comportament leit cu specia naturală. Astfel, dronele-pescăruși se pot alătura unui stol de păsări vii și să zboare cu ele. Deocamdată, acestea nu au autonomie de zbor mai mare de maximum 30 de minute, iar viteza acestora atinge doar 40 de kilometri pe oră.

Programul testat va fi, cu timpul, perfecționat, specialiștii urmând să îl dezvolte, cu timpul, potrivit celor mai performante tehnologii, atât din domeniulmilitar, cât și în cel civil.

Chian nu este singura care dezvoltă o asemenea tehnologie. În 2011, Festo Corporation din Germania a dezvoltat produsul SmartBird - tot o dronă-pasăre, dar care nu a fost comercializată. În schimb, există și varianta franceză - cu un design de pasăre bionică, care se poate comercializa și de către civili. Nu se știe deocamdată dacă ar putea servi și ca dronă militară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 August 2015
Stire din Eveniment : Dronele, interzise de Ziua Marinei
Pagina a fost generata in 1.0989 secunde